Stuck in the middle

Een Amerikaanse snelweg kan uit wel vijf of zes banen bestaan. Waar zou jij dan gaan rijden? Rechts is niet verstandig want een afslag kan betekenen dat deze baan zomaar verdwijnt en dan heb je een ongewenste afslag genomen. Links is niet perse de snelste baan en bovendien kent de Amerikaanse high way ook een mogelijkheid om links af de snelweg te verlaten. De middelste baan lijkt dus een prima optie voor lange afstanden. Rijden in het midden biedt continuïteit, stabiliteit en overzicht.

Dat klinkt als een verstandige keuze maar wat als je de snelweg wilt verlaten terwijl je links en rechts wordt in gehaald. Je bent nog niet bevriend met je navigatiesysteem dus je kunt de afstanden en bijbehorende tijdsverloop niet goed inschatten. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het zeer helpend is als er iemand naast je zit die mee kijkt. Iemand die jou het stuur vast laat houden en de beslissing laat nemen maar wel aanwijzingen geeft.

Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Veilig in het midden of is het tijd voor een afslag? Doe je dat alleen of zet je iemand naast je die bij het navigeren ondersteunt? Heb je plannen om in het nieuwe jaar jouw bestemming te zoeken dan sta ik klaar om een stukje met je mee te reizen.

Wil je als eerste een nieuw artikel van mij lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS essaybundel met bijdrage van o.a. Hessiëlle

In deze essaybundel delen negen auteurs hun zoektocht naar een andere toekomst.