Eikel

Ik twijfel of ik een jas mee moet nemen deze dag of dat een warme sjaal voldoende is.
Werkgeluk ervaren is ook juist gekleed zijn op het type weer. Kunnen we voorspellen wat er gebeurd? Je presteert beter als je weet hoe je met onzekerheid om kan gaan.

De herfst is een seizoen met uitersten. De zon betovert de verkleurende bladeren en een dag later slaat de wind kastanjes of zelfs takken uit de boom. De onvoorspelbaarheid vraagt om flexibiliteit en acceptatie.

Enige tijd geleden zocht ik de herfst op, als metafoor dan wel te verstaan. De rust en onstuimigheid van de herfst had ik nodig om te ontdekken wat ik graag wilde. De beste inzichten krijg je altijd achteraf, niet als je in de storm staat.
Ik ben een type dat graag de touwtjes in handen wil hebben. De overgave aan het idee dat tijd, plaats en actie niet alleen door mij beïnvloed worden is achteraf één van de beste lessen geweest. Het geeft mij ruimte om te genieten van het onvoorspelbare en de nieuwe kansen die dat biedt.

Dat klinkt ideaal maar ook ik word nog regelmatig verrast. Zo reed ik met mijn auto door de herfststorm en schrok ik enorm van iets wat als een bom op mijn dak leek te vallen. Gewoon een eikel.
Hoe ga jij om met onvoorspelbaarheid? Kun je er van genieten of heb je er last van? Als je dit wilt onderzoeken voor jezelf of jouw team dan nodig ik je uit contact op te nemen.

Wil je als eerste een nieuw artikel van mij lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS essaybundel met bijdrage van o.a. Hessiëlle

In deze essaybundel delen negen auteurs hun zoektocht naar een andere toekomst.