Mijn baas draagt ook een onderbroek

Door Hessiëlle Kerkhoff & Laurent de Vries

Zuchtend en kreunend slepen veel mensen zich naar hun werk. De ooit zo vlammende passie van professionals als docenten, zorgmedewerkers of dienstverleners, lijkt ver te zoeken.

De teksten in ‘Mijn baas draagt ook een onderbroek’ van Laurent de Vries & Hessiëlle Kerkhoff zijn een spiegeling op de vraag waar het tegengeluid blijft. Menselijke waarden, een ander perspectief, verfrissende bronnen uit het verleden komen aan bod.

‘Mijn baas draagt ook een onderbroek’ bestaat uit een bundeling van brieven die gegarandeerd aanzetten tot doordenken, mijmeren of misschien wel een fijn debat.

Wat lezers zeggen over dit boek

C.G.W. Korsmit | Inspirerend | Net even anders

5/5

Een ‘net even anders’ boek over ‘er toe doen’, perspectieven voor de ander en voor jezelf, professionaliteit en vakmanschap. Welke signatuur biedt welk perspectief? Prachtige dialoog tussen twee bevlogen mensen die intrigerende invalshoeken belichten. Aanrader!

L. Winters | Inspirerend | Helder geschreven

5/5

Handige paperback met reflecties van Hessielle en Laurent. Inspirerend, elke brief is een verrassing en zet aan tot denken. Een aanrader!

Kan een boek ook groeien?

Na de vele reacties op het boek ‘Mijn baas draagt ook een onderbroek’ puzzelde ik op deze vraag. 

Natuurlijk roept de titel gefronste wenkbrauwen, nieuwsgierigheid en reacties op. ‘De koning moet ook naar de wc’ en ‘vroeger kon je met een onderbroek een hele fiets poetsen, nu alleen de bel’, zijn daar voorbeelden van. 

Inhoudelijk is de respons op het boek diepgaander. Het is een voorrecht om bijna dagelijks mails te ontvangen. Hierin staat dat de lezers het een feest vinden om te (h)erkennen en verder te denken. ‘De geslepen punt van mijn potlood heeft het net gered tot het einde. Een werkboek is het geworden.’ Zo schreef iemand. 

We hebben de derde druk in bestelling. Het boek groeit dus letterlijk in aantal. En het groeit in het denken bij onszelf en bij de lezers. Ik durf dus volmondig te zeggen; ‘Ja een boek kan groeien.’ 

Hessiëlle Kerkhoff

Inkijkexemplaar

Benieuwd naar de inhoud van het boek? Klik op het inkijkexemplaar en lees de eerste pagina’s!

Wat lezers zeggen over dit boek

A. Kaptein | Inspirerend | Filosofisch avontuur

5/5

Een boek met bespiegelingen tussen zorg (Hessiëlle) en onderwijs (Laurent) waarbij iedere brief weer stemt tot nadenken en overpeinzen. Het is een handzaam boek wat uitnodigt om ‘even’ in een weekend te lezen.

H. Riemersma | Inspirerend | Helder geschreven

5/5

Interessant om de filosofen gekoppeld te zien worden aan de dagelijkse praktijk. Leuk voor verschillende doelgroepen!

Nieuwe inzichten

‘Het boek gaat over het benutten van tijd en ruimte om na te denken over je vak in relatie tot de omgeving waarin je werkt. het leidt tot nieuwe inzichten en tot het scannen van je eigen ideeën, die je meestal niet paraat hebt, maar die je ‘achter je rug om’ leiden door het leven’ schreef een lezer. Mooier kan ik het zelf niet zeggen.

Wat lezers zeggen over dit boek

S. In de Weij | Inspirerend

5/5

Op een persoonlijke manier wordt de lezer meegenomen in een bespiegeling op de menselijke waarden in de huidige maatschappij. Soms vanuit een filosofisch perspectief, maar ook met heel concrete voorbeelden. Een boek dat leidt tot nadenken over het eigen handelen en uitnodigt tot een gesprek hierover met anderen.

Rein

5/5

Ik heb het brievenboek in twee rukken uitgelezen, het lukte niet in een avond. Door het hele boek heen werd ik heen en weer geslingerd tussen economische waarde en maatschappelijke waarde. In hoeverre kun je hierin een evenwicht vinden? Maar ook de rol van managers: ben je een directieve manager of een coachende manager? Ik denk dat voor heel veel mensen in het boek voldoende voer zit om na te denken, aan de hand van twee mensen die volgens mij ook twijfelen. In ieder geval is het boek een aanrader voor heel veel mensen. Het geeft voldoende stof tot nadenken.

Hessiëlle Kerkhoff

Hessiëlle Kerkhoff (1971) studeerde pedagogiek en bedrijfskunde. Ze begon als leerkracht en zocht haar weg naar het management in de kinderopvang. Ze was jarenlang directeur in de zorg. Sinds vijf jaar onderneemt ze succesvol als adviseur en coach met haar bedrijf De Waerdmeester. Zij haalt inspiratie uit haar gezin, goede boeken, muziek en ontmoetingen.

Laurent de Vries

Laurent de Vries (1959) studeerde sociaal economische geschiedenis. Zijn werkzame leven kenmerkt zich door leidinggevende rollen in het publieke en sociale domein. Hij was onder meer directeur bij een centrum voor bezinning en spiritualiteit, bestuurder van GGD Nederland, van ouderenorganisatie Viattence en van het Summa college een mbo-instelling. Hij haalt inspiratie uit reizen, goede gesprekken en de natuur.