Coherence

 

 

We hebben graag impact met onze organisatie, het team of het eigen handelen. Betekenisvolle interactie met de klant of onze omgeving ontstaat vanuit een integrale benadering. Coherence is een conceptueel gedachtengoed dat hierbij een krachtige ondersteuning biedt. Door niet slechts een deelfragment te benaderen, maar te kijken naar het geheel, maakt Coherence een betekenisvol model om vanuit te werken.

We leven in een samenleving waar veel aandacht is voor (financiële) beheersbaarheid, processen en procedures. Medewerkers gaan hier vaak onder gebukt. In zorg en onderwijs klinkt al jarenlang verzuchtend dat er te weinig tijd is voor de patiënt of de leerling. De balans mag worden hersteld, want genoemde kaders hebben ook een belangrijke rol.

“In de coherente organisatie streven we naar een dynamisch en creatief spanningsveld van onze krachten en vermogens. Met onze waarden bouwen we aan een sterke indentiteit, waarmee we de dilemma’s waarvoor we staan weten te hanteren. We hebben de moed om het midden als uitgangspunt te kiezen en ons niet te verliezen in de schijnzekerheid van eenzijdigheden.” Herman van Kampen

Deze manier van ordenen geeft de mogelijkheid om weloverwogen te kiezen waar verandering in gang kan worden gezet, zodat deze duurzaam en diepgaand is. De organisatie zal zo dichter bij de missie kunnen blijven en daardoor (financieel) beter presteren, met een tevreden klant en medewerker als resultaat.

De Waerdmeester helpt organisaties, teams en individuele professionals in de publieke sector met het (her)vinden van hun kern. Daarbij is het model van House of Coherence ondersteunend. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op of kom naar een kennismakingsavond.

 

Wil je als eerste een nieuw artikel van mij lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS essaybundel met bijdrage van o.a. Hessiëlle

In deze essaybundel delen negen auteurs hun zoektocht naar een andere toekomst.